Stichting Armoedefonds

Wist u dat bijna 1 miljoen Nederlanders in armoede leven? En dat gemiddeld 2 á 3 kinderen per schoolklas in armoede opgroeien?

Stichting Armoedefonds geeft financiële steun aan lokale organisaties die mensen in armoede helpen met o.a. voedsel, kleding, binnen- of buitenschoolse activiteiten. Maar ook aan organisaties die helpen met huisvesting, zorg- of medische kosten en hulp bij de administratie of directe noodhulp. 
Bekijk hier de initiatieven die wij ondersteunen

Kijk om je heen en help mee!

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Robin (12) is een van de ruim 10.000 kinderen die in 2020 dankzij het Armoedefonds schoolspullen heeft kunnen kopen. Aan schoolspullen kun je al snel tientallen euro's kwijt zijn, en dat geld is er thuis bij Robin niet zomaar. "Wij zijn niet arm, maar we hebben ook niet veel geld. Doordat we met veel zijn moeten we het geld ook een beetje verdelen. Met de schoolspullenpas van 50 euro kon ik alles pakken wat ik nodig had en wat ik mooi vond".  Maar liefst 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. Zodra deze kinderen naar de middelbare school gaan, zijn er veel extra kosten. Denk aan een fiets, een schooltas, boeken, rekenmachine, agenda, pennen, kaftpapier en veel meer. Vanzelfsprekende zaken die echter broodnodig zijn om op school goed mee te kunnen komen.Maar voor veel gezinnen die langdurig in armoede leven is dit moeilijk op te brengen. Hierdoor starten kinderen op de middelbare school al met een achterstand. Dit heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling, hun gevoel van eigenwaarde en hun toekomst.  De schoolspullenpas helpt!Het is een moeilijke tijd voor kwetsbare kinderen. Laten we er samen voor zorgen dat kinderen na de coronacrisis een goede start kunnen maken op school. De schoolspullenpas helpt! Met de schoolspullenpas kunnen kinderen lokaal schoolspullen kopen.  We willen zoveel mogelijk kinderen helpen! Vorig jaar hebben we ruim 10.000 kinderen kunnen helpen met een schoolspullenpas! Ook dit jaar willen we zoveel mogelijk kinderen die voor het eerst naar de middelbare school gaan voorzien van een schoolspullenpas. Voor het schooljaar van 2021-2022, dat aankomende september van start gaat, zijn inmiddels al duizenden kinderen door lokale hulporganisaties. Het aantal stijgt elk jaar.  Wij gaan de uitdaging aan, ons streven is om ook in 2021 weer zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen met de schoolspullenpas! Helpt u mee? 
Schoolspullenactie 2021

Maandverband dat schuurt

12-02-2021 | 12:15

Het Armoedefonds helpt samen met lokale hulporganisaties jonge meiden en vrouwen in armoede met hygiënische producten. Want ook in Nederland is menstruatie-armoede. Wij zijn recent gestart met een pilot waarin 12 lokale hulporganisaties maandverband en tampons laagdrempelig aanbieden.

Meer weten over ons project of wil je een bijdrage leveren? https://www.armoedefonds.nl/menstruatie-armoede
Lees meer | Bekijk alle