Stichting Armoedefonds

Wist u dat bijna 1 miljoen Nederlanders in armoede leven? En dat gemiddeld 2 á 3 kinderen per schoolklas in armoede opgroeien?

Stichting Armoedefonds geeft financiële steun aan lokale organisaties die mensen in armoede helpen met o.a. voedsel, kleding, binnen- of buitenschoolse activiteiten. Maar ook aan organisaties die helpen met huisvesting, zorg- of medische kosten en hulp bij de administratie of directe noodhulp. 
Bekijk hier de initiatieven die wij ondersteunen

Kijk om je heen en help mee!

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Steeds meer huishoudens hebben moeite om hun boodschappen te betalen. Huishoudens die al elke euro moesten omdraaien krijgen het door de inflatie nog zwaarder. Zij hebben de steun van lokale hulporganisaties hard nodig. Hulporganisaties helpen door middel van een voedselpakket, bonnen om bij een supermarkt boodschappen te kunnen halen of bieden een maaltijd aan bij via een gaarkeuken. Steeds meer hulporganisaties kloppen aan bij het Armoedefonds voor steun om voedselhulp te kunnen blijven aanbieden. Zij hebben extra geld nodig om bijvoorbeeld verse groenten, fruit en zuivel in te kopen als er niet voldoende voedsel via donaties binnenkomt. Of vragen ons om hulp zodat zij bonnen van een supermarkt aan kunnen schaffen voor huishoudens in nood.  Help mee en geef voor voedselhulp! 
Voedselhulp

Landelijke Bijeenkomst Stichting Armoedefonds

16-05-2022 | 14:47

Donderdag 12 mei kwamen hulporganisaties uit heel Nederland naar de Landelijke Beneficiantendag van Stichting Armoedefonds in ‘s-Hertogenbosch. De dag stond in het teken van kennis delen en werd feestelijk afgesloten met het uitdelen van cheques aan alle aanwezige organisaties. Aanwezig waren onder meer Voedsel-en kledingbanken, speelgoedbanken, SchuldHulpMaatjes, Leergelden, en diverse burgerinitiatieven. We hadden een mooi programma met diverse informatieve sessies en inspirerende sprekers, waarbij onder meer Eef van Opdorp, bekend van televisieprogramma Uitstel van Executie en mediadeskundige Teije Brandsma hun verhaal deden.

Lees meer | Bekijk alle