Stichting Armoedefonds

Er zijn in Nederland ruim 1 miljoen mensen die dagelijks de gevolgen van armoede ondervinden. Mensen met financiële zorgen zijn kwetsbaar. Zij hebben vaak geen buffer om op terug te vallen, en soms ook geen vrienden of familie die kunnen helpen. Er zijn prachtige initiatieven in Nederland die hulp bieden in deze moeilijke tijd. Met jouw hulp kunnen wij lokale (hulp)organisaties ondersteunen. Dus kom ik actie voor het Armoedefonds en help mee!

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Robin (12) is een van de kinderen die dankzij het Armoedefonds schoolspullen heeft kunnen kopen. Aan schoolspullen kun je al snel tientallen euro's kwijt zijn, en dat geld is er thuis bij Robin niet zomaar. "Wij zijn niet arm, maar we hebben ook niet veel geld. Doordat we met veel zijn moeten we het geld ook een beetje verdelen. Met de schoolspullenpas van 50 euro kon ik alles pakken wat ik nodig had en wat ik mooi vond".  Gemiddeld zitten er in elke klas 2 à 3 kinderen die opgroeien in armoede. Zodra deze kinderen naar de middelbare school gaan, zijn er veel extra kosten. Denk aan een fiets, een schooltas, boeken, rekenmachine, agenda, pennen, kaftpapier en veel meer. Maar voor veel gezinnen die langdurig in armoede leven is dit moeilijk op te brengen. Hierdoor starten kinderen op de middelbare school al met een achterstand. Dit heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling, hun gevoel van eigenwaarde en hun toekomst.  De schoolspullenpas helpt!Laten we er samen voor zorgen dat kinderen een goede start kunnen maken op school. De schoolspullenpas helpt! Met de schoolspullenpas kunnen kinderen lokaal schoolspullen kopen en kunnen ze zelf schoolspullen uitkiezen die ze nodig hebben én mooi vinden. 2020 - 10.246 kinderen geholpen met de schoolspullenpas2021 - 13.562 kinderen geholpen met de schoolspullenpas2022 - 15.650 kinderen geholpen met de schoolspullenpas2023 - 16.277 kinderen geholpen met de schoolspullenpas  Met elke 50 euro kunnen we een extra kind helpen! Wij gaan de uitdaging aan, ons streven is om ook in 2024 weer zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen met de schoolspullenpas! Helpt u mee?
Schoolspullenactie 2024

Landelijke Bijeenkomst Armoedehulp

21-06-2023 | 09:42

Elk jaar organiseert Stichting Armoedefonds de Landelijke Bijeenkomst Armoedehulp. Een dag voor alle hulporganisaties en initiatieven die zich richten op het helpen van de minima in Nederland. Op zaterdag 3 juni mochten wij ruim 200 hulporganisaties ontvangen in 's-Hertogenbosch. Het was een mooie dag, met veel inspirerende workshops en sessies voor de hulporganisaties en natuurlijk een mooie verrassing op het eind van de dag. Een bijdrage voor alle aanwezige hulporganisaties. Deze bijdrage is hard nodig, zeker nu het werk en de hulpvragen toenemen. 

Lees meer | Bekijk alle