Stichting Armoedefonds

Wist u dat bijna 1 miljoen Nederlanders in armoede leven? En dat gemiddeld 2 á 3 kinderen per schoolklas in armoede opgroeien?

Stichting Armoedefonds geeft financiële steun aan lokale organisaties die mensen in armoede helpen met o.a. voedsel, kleding, binnen- of buitenschoolse activiteiten. Maar ook aan organisaties die helpen met huisvesting, zorg- of medische kosten en hulp bij de administratie of directe noodhulp. 
Bekijk hier de initiatieven die wij ondersteunen

Kijk om je heen en help mee!

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Het Armoedefonds wil zich sterk maken voor ouderen die leven in armoede.Daarom biedt het Armoedefonds kwetsbare ouderen (60 plus) in armoede deze winter, via lokale hulporganisaties, een pakketje met boodschappenkaarten aan. Met dit extra tegoed kunnen de ouderen boodschappen en verzorgings-en hygiëneproducten kopen. De boodschappenkaarten wordt aangeboden in een brievenbuspakket wat verder is gevuld met een aantal items om hen een hart onder de riem te steken. Waardoor ze het gevoel krijgen ‘iemand denkt aan mij’, ‘ik word niet vergeten’. En ook dit jaar stoppen wij er weer voorgefrankeerde ansichtkaarten in, zo kunnen de ouderen kosteloos een paar kaartjes versturen.  In december en januari heeft het Armoedefonds, via ruim 219 lokale hulporganisaties, 8.500 ouderen een steunpakketje kunnen geven. Maar er zijn nog veel meer ouderen die extra steun kunnen gebruiken. We hebben hierbij wel echt hulp nodig. Help je mee?
'Ik-Denk-Aan-Jou' steunpakketje voor kwetsbare ouderen 2022-2023

Landelijke Bijeenkomst Armoedehulp

21-06-2023 | 09:42

Elk jaar organiseert Stichting Armoedefonds de Landelijke Bijeenkomst Armoedehulp. Een dag voor alle hulporganisaties en initiatieven die zich richten op het helpen van de minima in Nederland. Op zaterdag 3 juni mochten wij ruim 200 hulporganisaties ontvangen in 's-Hertogenbosch. Het was een mooie dag, met veel inspirerende workshops en sessies voor de hulporganisaties en natuurlijk een mooie verrassing op het eind van de dag. Een bijdrage voor alle aanwezige hulporganisaties. Deze bijdrage is hard nodig, zeker nu het werk en de hulpvragen toenemen. 

Lees meer | Bekijk alle