Communityweek

Piter Jelles !mpulse Kollum - Communityweek
van totaal € 1.000 (144%)

Communityweek

De week voor de kerstvakantie staat in het teken van Community-leren. Tijdens de Communityweek zetten we ons vanuit onze visie en in het kader van burgerschapsvorming en talentontwikkeling in voor de samenleving en van willen we van betekenis zijn voor mensen in onze omgeving.

 

“Met elkaar, voor elkaar en voor anderen. Een kans om actief van betekenis te zijn, andere mensen te ontmoeten, waarde toe te voegen aan de maatschappij en ondertussen je talenten te ontdekken en te benutten.”

 

In samenwerking met partners in de regio

In samenwerking met maatschappelijke partners in de regio, zoals bijvoorbeeld Timpaan Welzijn, Coalitie Kom Erbij, MDT, De ISK, de bibliotheek, theater de Colle, Noorderbreedte, Timpelsteed en de Voedselbank Kollum zijn er levensechte betekenisvolle en maatschappelijke Community-opdrachten rondom actuele thema’s, zoals eenzaamheid en armoedebestrijding. Daarnaast wordt er door middel van allerlei sportieve en creatieve acties geld ingezameld voor het project ‘schoolspullenpas’ van Stichting Armoedefonds.

 

De schoolspullenpas van het armoedefonds 

Gemiddeld zitten er in elke klas 2 a 3 kinderen die opgroeien in armoede. Als deze kinderen naar de middelbare school gaan, zijn er veel extra kosten. Denk aan een fiets, een schooltas, boeken, rekenmachine, agenda, pennen, kaftpapier en veel meer. Maar voor veel gezinnen die langdurig in armoede leven is dit moeilijk op te brengen. Laten we er samen voor zorgen dat ook deze kinderen na de zomervakantie een goede start kunnen maken op school. De schoolspullenpas van het armoedefonds helpt! Met de schoolspullenpas kunnen kinderen voor 50 euro alle schoolspullen kopen die ze nodig hebben.  

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer