Help kwetsbare ouderen die in armoede leven

Meer informatie

Het Armoedefonds wil zich sterk maken voor ouderen die leven in armoede. Daarom biedt het Armoedefonds kwetsbare ouderen in armoede vanaf december 2020, via lokale hulporganisaties, een Boodschappenpas aan. Met de Boodschappenpas kunnen de ouderen boodschappen en verzorgings-en hygiëneproducten kopen. De pas wordt aangeboden in een brievenbuspakket wat verder is gevuld met mondkapjes, desinfecterende handgel en een aantal items om hen een hart onder de riem te steken. Waardoor ze het gevoel krijgen ‘iemand denkt aan mij’, ‘ik word niet vergeten’. Belangrijk aspect van de Boodschappenpas is dat ouderen met de pas, zélf kunnen kiezen waaraan ze dit extra budget besteden. 

Samen kunnen we helpen! Helpt u mee?

 

Coronacrisis

Wanneer het coronavirus zich de komende maanden weer verder verspreid, worden mogelijk de maatregelen opnieuw aangescherpt. De ouderen vormen een risicogroep, waarvoor de impact van het coronavirus en de maatregelen op hun sociale leven, het ontvangen van zorg en hun gezondheid enorm groot is. Een deel van deze groep heeft moeite om zelf te voorzien in de eerste levensbehoeften, zoals gezonde voeding, en dan ook 3x per dag een maaltijd, persoonlijke verzorging en zeker ook producten om jezelf te beschermen tegen het coronavirus.

Het Armoedefonds wil kwetsbare ouderen die in armoede leven extra ondersteunen in deze onzekere tijd. Zij hebben het ontzettend zwaar, zitten vaak alleen thuis, hebben door het coronavirus nu minder contact met hun omgeving en veel ouderen kunnen ook niet meer deelnemen aan activiteiten buiten huis. Met het gevolg dat eenzaamheid toeneemt. Wanneer het coronavirus zich de komende maanden weer verder verspreid, worden mogelijk de maatregelen opnieuw aangescherpt. De ouderen vormen een risicogroep, waarvoor de impact van het coronavirus en de maatregelen op hun sociale leven, het ontvangen van zorg en hun gezondheid enorm groot is. Een deel van deze groep heeft moeite om zelf te voorzien in de eerste levensbehoeften, zoals gezonde voeding, en dan ook 3x per dag een maaltijd, persoonlijke verzorging en zeker ook producten om jezelf te beschermen tegen het coronavirus.

 

21/10/2020
14:05

Jacquelien

Bekijk alle

Stichting Armoedefonds helpt lokale organisaties en initiatieven die actief zijn op het gebied van armoedebestrijding of het verzachten van de gevolgen van armoede in Nederland. Ook bij u om de hoek.