Kids Beach Day 2018 in Scheveningen

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren

‘Kijk mama, de zee!’

Een dagje naar het strand, een hele beleving op zich. Rennen door het zand, pootje baden in de zee en de zon op je gezicht. Voor veel kinderen die deelnemen aan de Kids Beach Day is dit de eerste kennismaking met onze eigen kust. Op de Kids Beach Day kunnen de kinderen op het strand even hun zorgen vergeten, plezier maken met leeftijdsgenootjes, samen spelletjes spelen en kennismaken met verschillende sporten. Met de voetjes in het zand, de haren in de wind en een verkoelende bries van de zee. We gaan er een topdag van maken. 

Voor kinderen die leven in armoede is sporten of een dagje uit niet vanzelfsprekend. Help mee deze kinderen een fantastische dag te laten beleven. 

Op zaterdag 15 september vindt de 2e editie plaats van de Kids Beach Day. De Kids Beach Day is de start van een sportstimuleringsproject voor kinderen die leven onder de armoedegrens in Nederland. Het doel is om meer kinderen kennis te laten maken met sport en de kinderen ook daadwerkelijk deel te laten nemen aan een sportclub.

Dit jaar sluit Stichting Armoedefonds zich aan bij de initiatiefnemers Stichting Kinderfondsen Nederland en Voedselbank Haaglanden om de Kids Beach Day mogelijk te maken. Wij bundelen onze krachten om zoveel mogelijk kinderen een onvergetelijke dag te laten beleven in Scheveningen.   

We hebben een fantastische dag in de planning. Sport en spel in The Hague Beach Stadium, lekker eten bij een van de strandtenten aan het Zwarte Pad en een bezoek aan SkyView de Pier, hét reuzenrad op de beroemde Pier van Scheveningen.

De Kids Beach Day is de start om kinderen uit hun sociale isolement te halen, te inspireren en te motiveren om te gaan bewegen. Veel kinderen die onder de armoedegrens leven zijn niet lid van een sportclub, omdat de ouders vaak de lidmaatschappen niet kunnen betalen.

Door de Kids Beach Day komen kinderen en ouders in aanraking met sport. Stichting Kinderfondsen Nederland zorgt als tussenpersoon er voor dat de kinderen na de Kids Beach Day daadwerkelijk gaan sporten bij een sportclub in de buurt.

Bekijk hieronder de aftermovie van de Kids Beach Day 2017 in Scheveningen.

Bekijk alle donateurs
18-08-2018 | 18:21 Had ik beloofd aan de jongen die langs de deur kwam, ik hou niet van machtiging tot automatische afschrijving.
03-08-2018 | 08:29 Ik had een heel vriendelijke jongedame aan de deur die sponsors zocht voor de actie met de schoolpas. Haar vriendelijke benadering maar vooral goede verhaal over haar eigen achtergrond en de kansen die zij kreeg om zich optimaal te kunnen ontwikkelen, met behulp van armoedefonds Nederland maakte dat ik toezegde om een bedrag te zullen doneren. Bij dezen, een ander doel omdat de actie voor de schoolpas niet meer open stond. Ik gun alle kinderen het allerbeste, dus een dagje weg voor kinderen die dit normaliter niet of weinig meemaken vind ik ook een mooi doel. Dat het een prachtige dag mag worden die deze kinderen zich nog lang mogen herinneren!
04-07-2018 | 22:32 Ik heb zelf jonge kids en die genieten altijd zo van het strand. Ik gun het kinderen van ouders die het financieel minder hebben ook van harte. U toch ook...??
03-07-2018 | 08:26
29-06-2018 | 12:03 Gisteren stond er een enthousiaste dame voor mijn deur. Nu hou ik niet zo van om mijn rekeningnummer 'aan de deur' op te schrijven en ergens aan vast te zitten. Maar heb mijn contactgegevens wel achtergelaten, de website bekeken en na een telefoontje vandaag van het fonds heb ik een donatie gedaan. Hoop dat er een mooie dag georganiseerd kan worden.
Bekijk alle

We tellen af naar de Kids Beach Day 2018!

06-04-2018 | 16:09 ‘Kijk mama, de zee!’ Een dagje naar het strand, een hele beleving op zich. Rennen door het zand, pootje baden in de zee en de zon op je gezicht. Voor veel kinderen die deelnemen aan de Kids Beach Day is dit de eerste kennismaking met onze eigen kust. Op de Kids Beach Day kunnen de kinderen op het strand even hun zorgen vergeten, plezier maken met leeftijdsgenootjes, samen spelletjes spelen en kennismaken met verschillende sporten. Met de voetjes in het zand, de haren in de wind en een verkoelende bries van de zee. We maken er een topdag van 15 september in Scheveningen.  Wil je een bijdrage leveren aan de Kids Beach Day 2018? Dat kan! Bekijk de aftermovie van de Kids Beach Day 2017 in Scheveningen.
Lees meer