Kids Beach Day 2018 in Scheveningen

Project is afgesloten

‘Kijk mama, de zee!’

Een dagje naar het strand, een hele beleving op zich. Rennen door het zand, pootje baden in de zee en de zon op je gezicht. Voor veel kinderen die deelnemen aan de Kids Beach Day is dit de eerste kennismaking met onze eigen kust. Op de Kids Beach Day kunnen de kinderen op het strand even hun zorgen vergeten, plezier maken met leeftijdsgenootjes, samen spelletjes spelen en kennismaken met verschillende sporten. Met de voetjes in het zand, de haren in de wind en een verkoelende bries van de zee. We gaan er een topdag van maken. 

Voor kinderen die leven in armoede is sporten of een dagje uit niet vanzelfsprekend. Help mee deze kinderen een fantastische dag te laten beleven. 

Op zaterdag 15 september vindt de 2e editie plaats van de Kids Beach Day. De Kids Beach Day is de start van een sportstimuleringsproject voor kinderen die leven onder de armoedegrens in Nederland. Het doel is om meer kinderen kennis te laten maken met sport en de kinderen ook daadwerkelijk deel te laten nemen aan een sportclub.

Dit jaar sluit Stichting Armoedefonds zich aan bij de initiatiefnemers Stichting Kinderfondsen Nederland en Voedselbank Haaglanden om de Kids Beach Day mogelijk te maken. Wij bundelen onze krachten om zoveel mogelijk kinderen een onvergetelijke dag te laten beleven in Scheveningen.   

We hebben een fantastische dag in de planning. Sport en spel in The Hague Beach Stadium, lekker eten bij een van de strandtenten aan het Zwarte Pad en een bezoek aan SkyView de Pier, hét reuzenrad op de beroemde Pier van Scheveningen.

De Kids Beach Day is de start om kinderen uit hun sociale isolement te halen, te inspireren en te motiveren om te gaan bewegen. Veel kinderen die onder de armoedegrens leven zijn niet lid van een sportclub, omdat de ouders vaak de lidmaatschappen niet kunnen betalen.

Door de Kids Beach Day komen kinderen en ouders in aanraking met sport. Stichting Kinderfondsen Nederland zorgt als tussenpersoon er voor dat de kinderen na de Kids Beach Day daadwerkelijk gaan sporten bij een sportclub in de buurt.

Bekijk hieronder de aftermovie van de Kids Beach Day 2017 in Scheveningen.