Kids Beach Day 2019

van totaal € 1.000 (29%)
Project is afgesloten

Voor kinderen die leven in armoede is sporten of een dagje uit niet vanzelfsprekend.

Voor veel kinderen is de Kids Beach Day niet alleen voor het eerst kennis maken met onze eigen kust, maar ook een dag waarop ze hun zorgen even kunnen vergeten. Een dagje naar het strand is al een hele beleving op zich. 

Plezier maken met leeftijdsgenootjes, kennismaken met verschillende sporten en gezellig samen eten. Dat gaan we dit jaar weer doen op de Kids Beach Day zondag 22 september. 

Jij kunt ons helpen! Sponsor de Kids Beach Day 2019 en geef kinderen een leuke en sportieve ervaring! 

Op zondag 22 september vindt de 3e editie plaats van de Kids Beach Day. De Kids Beach Day is de start van een sportstimuleringsproject voor kinderen die leven onder de armoedegrens in Nederland. Het doel is om meer kinderen kennis te laten maken met sport en de kinderen ook daadwerkelijk deel te laten nemen aan een sportclub.

Stichting Armoedefonds sluit zich voor het tweede jaar aan bij de initiatiefnemers Stichting Kinderfondsen Nederland en Voedselbank Haaglanden om de Kids Beach Day mogelijk te maken. Wij bundelen onze krachten om zoveel mogelijk kinderen een onvergetelijke dag te laten beleven in Scheveningen.  

De Kids Beach Day is de start om kinderen uit hun sociale isolement te halen, te inspireren en te motiveren om te gaan bewegen. Veel kinderen die onder de armoedegrens leven zijn niet lid van een sportclub, omdat de ouders vaak de lidmaatschappen niet kunnen betalen.

Door de Kids Beach Day komen kinderen en ouders in aanraking met sport. Stichting Kinderfondsen Nederland zorgt als tussenpersoon er voor dat de kinderen na de Kids Beach Day daadwerkelijk kunnen gaan sporten bij een sportclub in de buurt.