Menstruatie-armoede 2024

De 16-jarige Emily staat op het punt om te vertrekken naar haar beste vriendin wanneer zij er achter komt dat ze ongesteld is en er geen tampons of maandverband meer in huis zijn. Haar moeder kan dit niet betalen en dit zorgt voor de nodige spanningen binnen het gezin. Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen is er thuis soms geen geld voor maandverband of tampons. Zij moeten dan wc- papier gebruiken of kiezen er noodgedwongen voor om thuis te blijven van werk, vrienden of school met alle gevolgen van dien. Het mag in Nederland niet zo zijn dat je door menstruatiearmoede bijvoorbeeld niet naar school kunt en daardoor een les, proefwerk of examen mist en daardoor achterstand oploopt. Bekijk de volledige video van de 16 jarige Emily.

Menstruatieproducten moeten voor iedere (jonge) vrouw beschikbaar zijn die het nodig heeft. Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via MUP's (menstruatieproducten uitgiftepunten), mei 2024 zijn er inmiddels ruim 2.315 MUP's in Nederland waar we ruim 170.000 (jonge) vrouwen structureel mee kunnen ondersteunen. We willen (jonge) vrouwen zelf de keus bieden om een product uit te kiezen dat bij hen past en dat zij comfortabel vinden. Daarom bieden we verschillende soorten, maten en merken maandverband en tampons aan. Ook zijn er menstuatiecups beschikbaar. 

Stop menstruatiearmoede in Nederland! Om duizenden (jonge) vrouwen te helpen is geld nodig. Voor 5 euro kunnen wij al 5 pakjes maandverband kopen. 

 

Producten doneren?
Dat kan! Ben je een inzamelingsactie gestart of heb je zelf nog wat producten staan die je niet meer gebruikt? Is het doosje stuk maar zijn de maandverbandjes en de tampons nog netjes dicht verpakt? Je mag de producten sturen naar: 
Stichting Armoedefonds
Antwoordnummer 10075
5240 VB Rosmalen 

Wil jij helpen met producten? Dat kan!

Wij zijn op zoek naar maandverband, tampons, wasbaar maandverband en menstruatiecups. 

Je mag de producten sturen naar:

Stichting Armoedefonds
Antwoordnummer 10075
5240 VB Rosmalen 

Dankjewel!