Noodhulp in Nederland

Noodhulp in Nederland is helaas nodig. Mensen die acuut in de problemen zitten, waar direct hulp geboden moet worden. Stichting Armoedefonds ontvangt met regelmaat een verzoek tot ondersteuning van lokale hulporganisaties die noodhulp verlenen in Nederland. Wanneer andere voorzieningen en regelingen geen oplossing bieden proberen de lokale hulporganisaties een helpende hand te bieden. Zij helpen o.a. op het gebied van woninginrichting, incidenteel levensonderhoud, medische kosten, studie/school, etc. Elke situatie en aanvraag is weer anders, maar altijd is de nood hoog.

Wilt u ook helpen? Doneer een bijdrage aan noodhulp in Nederland. 
Hartelijk dank voor uw steun! 

Enkele voorbeelden waar lokale hulporganisaties hulp hebben kunnen bieden dankzij de steun van het Armoedefonds.

Een moeder met twee jonge kinderen wordt geholpen met het aankleden/inrichten van een kinderkamer. Er ligt nu alleen een matras op de vloer en er hangen geen gordijnen.

Alleenstaande moeder met kindje heeft een woning waarvan de huur is opgezegd. Nu heeft zij geld nodig voor verlenging inschrijving woningcorporatie en urgentieverklaring.

Een man wordt geholpen met zijn tandarts rekening. Er zijn meerdere tanden getrokken door zware ontstekingen en het is wenselijk om alle tanden te laten trekken en een prothese aan te laten meten. Het noodzakelijke wordt verricht.

Een jongeman met beperking zit in een opvanghuis, zijn ouders kunnen hem niet voorzien in zijn basisbehoeften en kleding. Hij wordt geholpen aan ondergoed, hemden, sokken en een paar schoenen.

Alleenstaande moeder met twee jonge kinderen zit met een kapotte koelkast, heeft geen geld om een nieuwe (tweedehands) aan te schaffen. Zij wordt hierbij geholpen.

Alleenstaande moeder is 32 weken zwanger van haar eerste kindje en heeft geen geld voor de inrichting van een babykamer. Zij wordt geholpen met een bedje, matras en beddengoed.

Jonge man die maanden dakloos is geweest heeft eindelijk onderdak en een baan gevonden. Hij mag kort gebruik maken van een leenfiets, om elke dag naar zijn werk te kunnen komen wordt hij geholpen met een fiets.