Schoolspullenactie 2020

Project is afgesloten

Maar liefst 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. Zodra deze kinderen naar de middelbare school gaan, zijn er veel extra kosten. Denk aan een fiets, een schooltas, boeken, rekenmachine, agenda, pennen, kaftpapier en veel meer. Vanzelfsprekende zaken die echter broodnodig zijn om op school goed mee te kunnen komen.
Maar voor veel gezinnen die langdurig in armoede leven is dit moeilijk op te brengen. Hierdoor starten kinderen op de middelbare school al met een achterstand. Dit heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling, hun gevoel van eigenwaarde en hun toekomst. 

De schoolspullenpas helpt!
Het is een moeilijke tijd voor kwetsbare kinderen. Laten we er samen voor zorgen dat kinderen na de coronacrisis een goede start kunnen maken op school. De schoolspullenpas helpt! Met de schoolspullenpas kunnen kinderen lokaal schoolspullen kopen. 

14.745 kinderen hebben hulp nodig!

Ook dit jaar willen we zoveel mogelijk kinderen die voor het eerst naar de middelbare school gaan voorzien van een schoolspullenpas. Voor het schooljaar van 2020-2021, dat aankomende september van start gaat, zijn inmiddels al 14.745 kinderen aangemeld door 140 lokale organisaties. Dit is een forse stijging ten opzichte van de afgelopen jaren.

Wij gaan de uitdaging aan, ons streven is om ook dit jaar weer zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen met de schoolspullenpas! Helpt u mee? 

 

Geef kinderen een goede start! 

Maar liefst 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. Zodra deze kinderen naar de middelbare school gaan, zijn er veel extra kosten. Denk aan een fiets, een schooltas, boeken, rekenmachine, agenda, pennen, kaftpapier en veel meer. Vanzelfsprekende zaken die echter broodnodig zijn om op school goed mee te kunnen komen. Maar voor veel gezinnen die langdurig in armoede leven is dit moeilijk op te brengen. Hierdoor starten kinderen op de middelbare school al met een achterstand. Dit heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling, hun gevoel van eigenwaarde en hun toekomst. 

De schoolspullenpas helpt!

In 2019 hebben zich 70 lokale organisaties bij ons gemeld die om een recordaantal van 8.151 schoolspullenpassen vragen. De schoolspullenpassen worden via de lokale organisaties verstrekt aan kinderen die opgroeien in armoede en na de zomervakantie voor het eerst naar de middelbare school gaan. Schoolgaande kinderen die opgroeien in armoede hebben steeds meer behoefte aan hulp bij hun start op school, zo blijkt.
 

Hoeveel kinderen we tot nu toe hebben kunnen helpen? 

In 2019 hebben we een record aantal kinderen een schoolspullenpas kunnen aanbieden. Maar liefst 5.672 kinderen! En dat allemaal dankzij de hulp van onze donateurs. U kunt ook helpen voor het schooljaar 2020-2021.

14.745 kinderen hebben hulp nodig in 2020!

Ook dit jaar willen we zoveel mogelijk kinderen die voor het eerst naar de middelbare school gaan voorzien van een schoolspullenpas. Voor het schooljaar van 2020-2021, dat aankomende september van start gaat, zijn inmiddels al 14.745 kinderen aangemeld door 140 lokale organisaties bij Stichting Armoedefonds. Dit is een forse stijging ten opzichte van de afgelopen jaren. Wij gaan de uitdaging aan, ons streven is om ook dit jaar weer zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen met de schoolspullenpas! Helpt u mee? 

Schoolspullenactie 2019 - schoolspullen voor 5.672 kinderen
Schoolspullenactie 2018 - schoolspullen voor 2.659 kinderen
Schoolspullenactie 2017 - schoolspullen voor 3.788 kinderen
Schoolspullenactie 2016 - schoolspullen voor 800 kinderen