Schoolspullenpas

Meer informatie

1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. Zodra deze kinderen naar de middelbare school gaan, zijn er veel extra kosten. Denk aan een fiets, een schooltas, boeken, rekenmachine, agenda, pennen, kaftpapier en meer. Vanzelfsprekende zaken die echter broodnodig zijn om op school goed mee te kunnen komen Maar voor veel gezinnen die langdurig in armoede leven in Nederland is dit niet op te brengen. Hierdoor starten kinderen hun middelbare school al met een achterstand. Dit heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling van deze kinderen, hun gevoel van eigenwaarde en hun toekomst. 

Met de schoolspullenpas kunnen kinderen lokaal schoolspullen komen. 

Geef kinderen een goede start! 

23/06/2018
22:55

Anoniem

Bekijk alle
  Bekijk alle
02/07/2018 | 9:27

2629 schoolspullenpassen!

Een spannende tijd breekt aan voor veel jongeren, voor het eerst naar het voortgezet onderwijs. Het is een grote stap in het leven van een jongere, maar ook voor de ouders. Voor arme gezinnen zijn de kosten die het voortgezet onderwijs met zich meebrengt maar moeilijk op te brengen. Er moeten schoolspullen gekocht worden; een schooltas, agenda, rekenmachine, pennen, schriften en nog veel meer. Om deze gezinnen te ondersteunen, start Stichting Armoedefonds een Schoolspullenactie. Gezinnen kunnen via deze lokale stichtingen in aanmerking komen voor een pas ter waarde van 50 euro. Hiermee kunnen de gezinnen schoolspullen kopen bij de oa de Hema, Albert Heijn Schoolcampus, Bristol, Bruna, Perry Sport, Aktie Sport en Schoolosaurus.nl. Zo helpen wij de lasten van de ouders verlichten en geven we de jongeren een mooie start op school.  E zijn 2629 schoolspullenpassen verdeeld onder de lokale stichtingen.  De volgende lokale stichtingen hebben wij in 2018 kunnen ondersteunen met de schoolspullenpas: Stichting De Strohalm Stichting de Tussenvoorziening Stichting Leergeld Arnhem Stichting Leergeld Deurne Stichting Leergeld Deventer Stichting Leergeld Groningen Stichting Leergeld Nuenen Stichting Leergeld Oldebroek Stichting Leergeld Oostbetuwe Stichting Leergeld Tilburg Stichting Leergeld Utrecht Stichting Leergeld Venray Stichting Leergeld Walcheren Stichting Leergeld Wassenaar Stichting Meer met Minder Stichting Voedselbank Alkmaar Stichting Voedselbank Arnhem Stichting Voedselbank Elburg-Oldebroek Stichting Voedselbank Harderwijk Stichting Voedselbank Leerdam Stichting Voedselbank Stichtse Vecht De Schoolspullenactie is mede mogelijk gemaakt door onze donateurs, giften van bedrijven en verschillende fondsen waaronder: Stichting Boschuysen en Fonds Wiggers van Kerchem. 

Stichting Armoedefonds helpt lokale organisaties en initiatieven die actief zijn op het gebied van armoedebestrijding of het verzachten van de gevolgen van armoede in Nederland. Ook bij u om de hoek.