Schoolspullenactie 2019

Meer informatie

Geef kinderen een goede start! 

Maar liefst 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. Zodra deze kinderen naar de middelbare school gaan, zijn er veel extra kosten. Denk aan een fiets, een schooltas, boeken, rekenmachine, agenda, pennen, kaftpapier en veel meer. Vanzelfsprekende zaken die echter broodnodig zijn om op school goed mee te kunnen komen.
Maar voor veel gezinnen die langdurig in armoede leven is dit moeilijk op te brengen. Hierdoor starten kinderen op de middelbare school al met een achterstand. Dit heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling, hun gevoel van eigenwaarde en hun toekomst. 

De schoolspullenpas helpt! Met de schoolspullenpas kunnen kinderen lokaal schoolspullen kopen. 

Met uw hulp kunnen wij ook 2019 weer vele duizenden kinderen helpen met schoolspullen. Helpt u mee?

 

  Bekijk alle
13/08/2019 | 16:43

5.642 kinderen ontvangen een schoolspullenpas!

Ook dit jaar is onze schoolspullenactie weer een succes. Begin juli stond de teller op 4.857 kinderen. Wij hebben echter niet stil gezeten en zijn achter de schermen druk bezig om zoveel mogelijk kinderen te helpen met een schoolspullenpas. En met succes!  Wij kunnen u melden dat de teller nu staat op 5.642 kinderen!    De schoolspullenpas heeft een waarde van 50 euro. Stichting Armoedefonds verstrekt de schoolspullenpas aan lokale organisaties. De lokale organisaties zorgen ervoor dat de passen terecht komen bij kinderen die opgroeien in armoede en na de zomervakantie voor het eerst naar de middelbare school gaan. Met de pas kunnen schoolspullen gekocht worden voor het nieuwe schooljaar.  

Stichting Armoedefonds helpt lokale organisaties en initiatieven die actief zijn op het gebied van armoedebestrijding of het verzachten van de gevolgen van armoede in Nederland. Ook bij u om de hoek.