Geef een Babystartpakket. Elk kind heeft recht op een goede start.

Project is afgesloten

Een lang gekoesterde droom komt uit, er is een kindje op komst. 

Maar wat als je het financieel zwaar hebt, je net je baan bent verloren, je huis onder water staat en de schulden alsmaar oplopen. Hoe krijg je dan de babyuitzet bij elkaar? Veel (aanstaande) ouders hebben het zwaar in Nederland. 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede, in de grote steden is dat zelfs 1 op de 4!

Stichting Babyspullen helpt (aanstaande) ouders met een babystartpakket. 

Uw hulp is daarbij hard nodig. 

Help en geef een kruik en een dekentje aan een gezin of een compleet babystartpakket! 

Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten verstrekken wij gratis via diverse instanties aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Waarom wij dat doen? Omdat in Nederland 1 op de 9 kinderen opgroeit in armoede. In grote steden is dat zelfs 1 op de 4 kinderen… Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start!

Stichting Babyspullen heeft door heel Nederland inzamelpunten waar iedereen gebruikte en nieuwe babyspullen kan doneren. Wij sorteren en controleren deze spullen op kwaliteit. Vervolgens maken we er babystartpakketten van. Er zijn twee soorten pakketten: een pakket voor de eerste maanden (t/m maat 68) en een pakket voor de vervolgfase tot ongeveer 2 jaar (t/m maat 92). Alles wat nodig is voor de verzorging van een baby is in de pakketten opgenomen. Babystartpakketten zijn verkrijgbaar in een jongens en meisjes variant. (Aanstaande) ouders kunnen via hulpverleningsinstanties een pakket aanvragen. Zo weten we zeker dat de pakketten terechtkomen bij de baby’s die de hulp het hardst nodig hebben.   

De pakketten bestaan grotendeels uit tweedehands artikelen, alleen worden niet alle artikelen voldoende aangeleverd. Er zijn een aantal schaarse artikelen die wij zelf in moeten kopen in verband met veiligheid en/of hygiëne. Het gaat hierbij om producten zoals: kruiken, dekens, moltons, beddengoed, hydrofiele producten, luiers, verzorgingsproducten en flesjes. In totaal kosten de pakketten ons €50 per stuk.

Uw hulp is hard nodig. Help mee100 baby's in Nederland een goede start te geven.        

Stichting Babyspullen
www.stichtingbabyspullen.nl