Laat gezinnen genieten in Speelland/Waterland De Beekse Bergen

Project is afgesloten

Er leven in de huidige economie meer gezinnen langdurig in armoede. Met name de kinderen zijn hier vaak de dupe van. Een dagje weg, je verjaardag vieren of op vakantie gaan. Veel kinderen kunnen hier alleen maar over dromen, maar hoe fijn zou het zijn als wij samen met u een droom kunnen laten uitkomen. 

Zondag 13 mei verzorgen wij een geweldige dag voor het hele gezin in Speelland/Waterland De Beekse Bergen, volledig verzorgd met vervoer, eten, drinken en een ijsje. Een dag om plezier te maken en mooie herinneringen te creëren voor later. En de kinderen, wat zullen zij een prachtig verhaal hebben om de volgende dag te vertellen aan hun vriendjes en vriendinnetjes.  

Stichting Veul Diech Good uit Zuid-Limburg maakt deze dag mogelijk voor 100 personen. 

Laat u uw hart spreken om deze gezinnen dit uitje aan te bieden? Dat zou echt fantastisch zijn!

De doelgroep van Stichting Veul Diech Good zijn mensen die in armoede moeten leven (om welke reden dan ook), maar ook zieken en gehandicapten. Wij hebben ons ten doel gesteld om een concrete bijdrage te leveren aan het verminderen van de armoedeproblematiek in Zuid-Limburg en het bevorderen van het welzijn van zieken, chronisch zieken en gehandicapten en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk is of kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord ”. Het hele jaar door zijn we bezig om hulp te verlenen aan onze doelgroep, op welke manier dan ook.

Wij zien in de praktijk dat hulp hard nodig is. Voor de ouders is geld voor een uitje of iets reserveren echt niet meer mogelijk. Men is al blij als je bijvoorbeeld met 5 personen bent (en je hebt 50 of 60 euro per week), dat je de primaire levensbehoeften ingevuld krijgt en vaak treedt hierin al een flink tekort op.

Tevens is ons opgevallen vanuit onze jaarlijkse kerstactie, dat gezinnen minimaal 10 euro minder te besteden hadden, ten opzichte van het jaar 2016, dat noemen we echt schrikbarend. Tel daarbij de verhoging van de BTW op van de primaire levensbehoeften en de uitkomst laat zich raden.

We hebben in december 2017 gemerkt (evenement Magisch Maastricht, zie onze website) hoe blij kinderen en volwassenen waren om er eens uit te kunnen zijn en willen dit graag herhalen en hun deze kans bieden op een heerlijk dagje uit, waarbij men ook aan het strand kan zijn, aan het water en lekker kan spelen. Kortom een dagje uit voor het hele gezin!

 

Stichting Veul Diech Good
www.stichtingveuldiechgood.nl