Help Voedselbank Amsterdam

Project is afgesloten

Zelf je boodschappen uitkiezen, het klinkt heel gewoon. Maar dat is het niet voor 1.200 Amsterdamse huishoudens die voor hun voedsel afhankelijk zijn van de Voedselbank.

Help Voedselbank Amsterdam hun klanten weer boodschappen te laten doen in de supermarkt van de voedselbank. Laat hen zelf een gezonde maaltijd uitzoeken voor het gezin.

Geef boodschappen cadeau of draag een steentje bij aan de supermarkt! 

Uw bijdrage helpt enorm!

Help ons een Voedselbank locatie in Amsterdam om te bouwen tot supermarkt.

Zelf je boodschappen uitkiezen, het klinkt heel gewoon. Maar dat is het niet voor mensen die voor hun voedsel afhankelijk zijn van een Voedselbank. Onze klanten nemen hun voedselpakket dankbaar in ontvangst. Maar wij willen graag meer voor ze betekenen.

De klanten van Voedselbank Amsterdam ontvangen nu één keer per week een samengesteld voedselpakket. Wij willen onze klanten meer keuzevrijheid geven. De klant ontvangt geen samengesteld voedselpakket, maar krijgt de keus om zelf verse producten uit te kiezen in de supermarkt van de Voedselbank. Wij nodigen onze klanten uit om boodschappen te komen doen, zodat de producten passen bij de gezinssamenstelling en de behoefte. Efficiëntere voedseluitgifte via de supermarkt helpt daarnaast voedselverspilling verder tegen te gaan. 

Wij kunnen dit niet zonder uw hulp. Om dit mogelijk te maken is bijvoorbeeld koelapparatuur nodig om verse producten in aan te kunnen bieden. Hiervoor is 10.000 euro nodig. 

Voedselbank Amsterdam

De Voedselbank Amsterdam voorziet wekelijks ca 1.200 Amsterdamse huishoudens van voedselpakketten. Op 12 uitgiftepunten in Amsterdam met 14 uitgiftemomenten, kunnen onze klanten wekelijks hun pakketten ophalen. Met meer dan 400 enthousiaste vrijwilligers zet de Voedselbank zich in voor mensen, die zelf onvoldoende geld hebben om eten te kopen.

De loods van Voedselbank Amsterdam is ook het Regionale Distributiecentrum van Noord-Holland. Dat betekent dat wij ook verantwoordelijk zijn voor het ontvangen en verdelen van het voedsel bedoeld voor de ca. 67 uitgiftepunten variërend van Diemen tot Texel. Per week ontvangen ca. 4.000 huishoudens een voedselpakket.

Voedselbank Amsterdam
www.amsterdam.voedselbank.org