Een kastje vol vertrouwen

09 juni 2021 07:37

Het Klinikastje bij de Weggeefwinkel in Utrecht is één van de uitgiftepunten van het Armoedefonds voor maandverband en tampons. Het kastje is gevuld met  hygiëneproducten als tampons, maandverband, condooms, tandpasta, zakdoekjes en mondkapjes. Mensen die het kunnen missen kunnen er dit soort producten inleggen, zodat mensen die dat hard nodig hebben deze er gratis uit kunnen pakken. Vrijwilliger Wendie Verberne is blij met de producten, die zij krijgt van het Armoedefonds: “We merken dat er veel mensen gebruik van maken. Van de ene kant is het absurd dat dit soort initiatieven nodig zijn. Maar het helpt ook om een signaal af te geven aan mensen die zich niet bewust zijn dat er een groep is in Nederland die écht in armoede leeft.”

De Weggeefwinkel heeft er bewust voor gekozen om het kastje buiten, aan de straat op te hangen. “Wat we heel belangrijk vinden: het kastje hangt er altijd, je hoeft niet om de producten te vragen en je hoeft ook geen uitleg te geven”, vertelt Wendie. Die laagdrempeligheid zorgt ervoor dat mensen zich niet hoeven te schamen. De vrijwilligers van de Weggeefwinkel houden de voorraad in het kastje in de gaten. “Er worden ook door particulieren regelmatig nieuwe producten in gelegd. Ik ben heel blij dat er veel solidariteit is en dat mensen er netjes mee om gaan.” Het kastje hangt er nu een tijdje en de Weggeefwinkel krijgt veel positieve reacties. “Dit soort essentiële producten zijn voor veel mensen toch echt heel erg duur.” Daarom is er inmiddels op een andere locatie een tweede kastje opgehangen.

 

Wil je ook helpen?
Je kunt ons helpen met een donatie. Voor bijvoorbeeld 10 euro kunnen wij vijf vrouwen helpen met ieder twee pakjes maandverband.

Doneer nu

Producten doneren?
Ben je een inzamelingsactie gestart of heb je zelf nog wat producten staan die je niet meer gebruikt? Is het doosje stuk maar zijn de maandverbandjes en de tampons nog netjes dicht verpakt? Je mag de producten sturen naar: 
Stichting Armoedefonds
Antwoordnummer 10075
5240 VB Rosmalen