Schoolspullenactie 2023

Afgesloten

Robin (12) is een van de kinderen die dankzij het Armoedefonds schoolspullen heeft kunnen kopen. Aan schoolspullen kun je al snel tientallen euro's kwijt zijn, en dat geld is er thuis bij Robin niet zomaar. "Wij zijn niet arm, maar we hebben ook niet veel geld. Doordat we met veel zijn moeten we het geld ook een beetje verdelen. Met de schoolspullenpas van 50 euro kon ik alles pakken wat ik nodig had en wat ik mooi vond". 

Gemiddeld zitten er in elke klas 2 a 3 kinderen die opgroeien in armoede. Zodra deze kinderen naar de middelbare school gaan, zijn er veel extra kosten. Denk aan een fiets, een schooltas, boeken, rekenmachine, agenda, pennen, kaftpapier en veel meer. Maar voor veel gezinnen die langdurig in armoede leven is dit moeilijk op te brengen. Hierdoor starten kinderen op de middelbare school al met een achterstand. Dit heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling, hun gevoel van eigenwaarde en hun toekomst. 

De schoolspullenpas helpt!
Laten we er samen voor zorgen dat kinderen een goede start kunnen maken op school. De schoolspullenpas helpt! Met de schoolspullenpas kunnen kinderen lokaal schoolspullen kopen. 

2020 - 10.246 kinderen geholpen met de schoolspullenpas
2021 - 13.562 kinderen geholpen met de schoolspullenpas
2022 - 15.650 kinderen geholpen met de schoolspullenpas
2023 - ?? 

Met elke 50 euro kunnen we een extra kind helpen!


Wij gaan de uitdaging aan, ons streven is om ook in 2023 weer zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen met de schoolspullenpas! Helpt u mee?