5.672 kinderen ontvangen een schoolspullenpas!

30 september 2019 00:00

Anno 2019 groeit 1 op de 9 kinderen in Nederland op in armoede. Ondanks het economisch herstel neemt de armoede in Nederland niet of nauwelijks af. Uit de meest recente cijfers van het SCP blijkt dat er per schoolklas gemiddeld 2 tot 3 kinderen in een arm gezin leven. Zodra deze kinderen naar de middelbare school gaan, zijn er veel extra kosten waar het gezin mee te maken krijgt. Een fiets, een schooltas, boeken, rekenmachine, agenda, pennen, kaftpapier en veel meer. Geld voor materialen die noodzakelijk zijn om lessen te kunnen volgen en om sociaal niet buiten de boot te vallen.

Het is ontzettend belangrijk dat kinderen een goede start maken op de middelbare school, voor hun toekomst én om te voorkomen dat zij in een sociaal isolement terecht komen. Stichting Armoedefonds streeft samen met vele tientallen lokale organisaties naar een goede start voor ieder kind.

Met het project Schoolspullenpas 2019 ontvangen kinderen een tegoed van 50 euro waarmee schoolspullen gekocht kunnen worden. 

63 lokale organisaties hebben schoolspullenpassen via Stichting Armoedefonds ontvangen. De lokale organisaties hebben de passen verstrekt aan kinderen die deze zomer voor het eerst naar de middelbare school zijn gegaan. Wij danken de lokale organisaties voor hun fantastische inzet. Samen hebben we maar liefst 5.672 kinderen kunnen helpen! 

Met hulp van donateurs en verschillende fondsen kunnen wij een record aantal kinderen helpen met de schoolspullenpas.
Aan iedereen die een bijdrage heeft kunnen leveren, hartelijk dank!

De Schoolspullenactie 2019 is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Boschuysen, Stichting Kinderfondsen Nederland, Fonds 1818, Stichting Zonnige Jeugd, Stichting Coovels Smits, Stichting het Voormalig Roomsch Armen-Weeshuis, Stichting Dorodarte, Bijlenga Stichting en Sportschool Jetts Tilburg.